Osmose

Glasbewassing met behulp van osmosewater.
U ziet het tegenwoordig steeds vaker, de glazenwasser uw ramen zemen zonder ladder. In plaats van een ladder maakt hij gebruik van een lange stok waarmee hij de ramen wast. Deze methode heet telescopisch glasbewassing. Daarbij wordt gebruik gemaakt van osmosewater.
Door middel van dit artikel willen toelichten hoe het osmosesysteem werk en wat de voordelen ervan zijn zodat u er gerust van bent dat uw ramen door middel van dit systeem schoner worden dan ooit tevoren. In normaal kraanwater en regenwater zitten mineralen, zouten, kalk, bacteriën etc. Deze resten verdampen niet mee en blijven over op uw ramen. Als het geregend heeft en het water is opgedroogd, dan ziet u de bekende kringetjes op uw raam. Osmosewater is water waar alles uitgefilterd is. Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd, “puur”- of “schoon” water (KLIEN water) genoemd. Gedemineraliseerd water wordt ook toegepast in niet-onderhoudsvrije accu’s. Dit pure water laat geen residu achter op de ramen, simpelweg omdat alles eruit is gefilterd. Verdampt osmosewater laat dus niets achter. Uw raam droogt op zonder druppels of strepen. Het osmosewater wordt aangebracht met behulp van een uitschuifbare telescoopsteel. Op de telescoopsteel zit een borstel bevestigd welke het osmosewater verdeelt over het raam. Het osmosewater wordt door middel van een slang langs de steel omhoog gepompt. Tijdens het borstelen wordt constant osmosewater gesproeid. Je ziet dan ook dat er veel water omlaag valt. Mensen denken vaak dat er kracht op het raam uitgeoefend moet worden om het raam schoon te krijgen. Dit klopt niet omdat het osmosewater een verbinding aangaat met het vuil wat op het raam zit en de kracht waarmee geborsteld wordt heeft geen invloed op het schoner worden van een raam. Omdat het osmosewater een verbinding aangaat met het vuil, trekt het osmosewater het vuil als het ware van het raam af (het oplossende vermogen van water) zelfs tot in de poriën van het glas. Na het wassen wordt het raam nagespoeld waardoor het laatste vuil uit de voegen en naden worden gespoeld. Glasbewassing met osmosewater is dus per definitie dieper en schoner dan de traditionele manier. Wanneer er vogelpoep op de ramen zit, komt dit in 90% van de gevallen gemakkelijk van de ramen af met osmosewater. Het osmosewater zorgt ervoor dat de vogelpoep losweekt van het raam en na een paar keer iets intensiever borstelen gaat ook vogelpoep gemakkelijk van het raam af.


Anti-spin behandeling

Heeft u last van spinnen of zelfs van een spinnenplaag? Wij helpen u er vanaf. Uw bedrijfspand of woning wordt vrijgemaakt en tevens vrijgehouden van spinnen en hun webben.
Het door ons gebruikte middel is ongevaarlijk voor mens, materiaal en milieu, en zelfs ook voor spinnen en insecten. De werking van dit 100% biologisch afbreekbare middel richt zich dan ook niet op verdelging van de spinnen, maar op een schoon resultaat. Vervuiling die wordt aangebracht door spinnen, luis, vliegen, muggen, wespen, witte vlieg, wants, trips en spint krijgt door onze behandeling geen kans meer.
In de praktijk komt het er op neer dat de ondergrond(raam,kozijnen,muren,enz.) door ons bewerkt wordt. Door ons middel wordt er een conserveringslaag aangebracht waaraan een spinnenweb zich niet kan hechten. Daardoor worden dezen plaatsen oninteressant voor spinnen, waardoor ze op zoek gaan naar andere nestelgebieden. 
Ons middel is 6 tot 12 maanden werkzaam, afhankelijk van weersinvloeden en de spin- en insectenpopulaties. Door twee keer per jaar de insectengevoelige plaatsen met ons middel te behandelen, blijven uw ramen, kozijnen, gevels, goten en houtwerk schoon en spinvrij.